kedvenchobbi.hu Főzés, recept Sertés recept Töltött dagadó recept

postheadericon Töltött dagadó recept

Hozzávalók:

  • 60 dkg dagadó
  • 3 db zsemle vagy kenyérszelet
  • kevés tej
  • 2 főtt tojás
  • 1 egész nyers tojás
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 piros színű, húsos zöldpaprika
  • bors
  • 1 mk. piros törött paprika

Töltött dagadóTöltött dagadó

A zsemlét beáztatjuk a tejben, majd kinyomkodjuk.

Az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet, sót, törött paprikát, nyers tojást  jól összekeverjük. Majd az apró kockára vágott főtt tojást, piros húsos zöldpaprikát is belekeverjük.

Ezzel a töltelékkel a felszúrt dagadót megtöltjük, hústűvel bevarrjuk a nyílást, hogy a töltelék ne jöjjön ki. Az így elkészített húst megsózzuk és tepsibe rakjuk, kevés vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk és puhára pároljuk. Közben a levével locsolgatjuk. Végül erős hőfokon megpirítjuk.

Adhatunk hozzá petrezselymes burgonyát, burgonyapürét vagy rizsköretet.

 

Hozzászólások  

 
#1 mami 2012-12-29 12:24
Idézet - Attus:
jó minden?


Igen, csak a kép minősége nem a legjobb! A fényképezést még gyakorolnom kell!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A netikettnek megfelelő hozzászólásokat tegyél közzé.
A hozzászólás a szerkesztők jóváhagyása után látható a weboldalon.
A szerkesztők minden felelőséget továbbhárítanak a hozzászólóra.


Biztonsági kód
Frissítés