kedvenchobbi.hu Főzés, recept Hal recept Almával töltött süllő recept

postheadericon Almával töltött süllő recept

Hozzávalók:

  • Felpucolva 1 kg, süllő
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 2 tk. őrölt gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 4 db nagy alma

 

almás süllő

 

Lássuk az előkészületeket: szószhoz egy evőkanál dijoni mustár, két teáskanál őrölt gyömbér, 4 gerezd áttört fokhagyma és fél citrom leve, két kávéskanál sóval. Ujjnyi széles távolságokban beirdaltam a halat, és csak kívülről jól bekentem a páccal, benyomkodva a résekbe is. Fél órát állni hagytam.
Addig megmostam négy nagyméretű almát, a csutkáját eltávolítva négybe vágtam, majd ezeket a gerezdeket hosszában még félbe és keresztbe 3-ba. Ráfacsartam a megmaradt fél citrom levét, így nem barnult meg és kapott egy kis citromos ízt. Amennyi kényelmesen befért, azt süllő hasába töltöttem, a maradékot pedig köré halmoztam. 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsült.
Ez idő alatt elkészült a köret is, mazsolás párolt bulgur képében. A megmosott és lecsepegtetett egy csészényi bulgurt (20 deka) kis olívaolajon megfuttattam, felöntöttem egy igen jól sikerült húsleves lefagyasztott levével és vízzel (két és félszeres mennyiségű volt az összes folyadék), és a hígítás miatt kissé sózni is kellett. Kis lángon kell párolni.  Amikor már majdnem felszívja az összes folyadékot, akkor kell hozzáadni egy maréknyi iráni aranyszínű mazsolát, és ekkor nem szívja túl magát nedvességgel. Óvatosan elkeverjük, pár percig pároljuk, és utána ruhával letakarva pihentessük tálalásig.  Evéskort pedig megállapítottam, hogy az almás süllőhöz ez az
A bulgur nem más, mint búzatöret, leginkább a Közel-Keleten, Törökországban és Indiában kedvelt gabonaféle. A még éretlen vagy az előzőleg lehántolt teljes magokat még gőzölik, szárítják, majd darabokra törik. Ha köretet akarunk készíteni belőle, jóformán alig kell főzni, jóformán csak le kell forrázni vízzel, ideális köret

 

Szóljon hozzá!

A netikettnek megfelelő hozzászólásokat tegyél közzé.
A hozzászólás a szerkesztők jóváhagyása után látható a weboldalon.
A szerkesztők minden felelőséget továbbhárítanak a hozzászólóra.


Biztonsági kód
Frissítés