kedvenchobbi.hu Főzés, recept Hal recept Csukapörkölt, töpörtyűs túróscsuszával recept

postheadericon Csukapörkölt, töpörtyűs túróscsuszával recept

Hozzávalók:

  • 1 kg csuka filé
  • 10 dkg császárszalonna
  • 5 dkg zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • fokhagyma
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • cseresznyepaprika, vagy paprikakrém
  • vörösbor

 

csukapörkölt

 

A kockára vagy csíkokra vágott halhúst sózzuk be. Ha nem filét használunk, akkor ne feledkezzünk el a beirdalásról, különben nagyon szálkás lesz a hal. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a zsírban kiolvasztjuk. Kivesszük a töpörtyűt, (jó lesz a túrós csuszára) a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. A tűzhelyről félrehúzva szórjuk meg fűszerpaprikával, vágjuk bele a zöldpaprikát, a paradicsomot és főzzük, amíg megpuhul, tegyük bele a halhúst, öntsük fel egy kevés vízzel. Adjunk hozzá pár gerezd zúzott fokhagymát, erős paprikát, esetleg csipetnyi borsot. Ízlés szerint fél deci vörösbort is önthetünk bele. Amikor félig megfőtt, tegyük bele a haltejet, ikrát. Forrás után 15-20 percnél nem kell tovább főzni. 

Köretnek 4 adag túrós csusza, töpörtyűvel

 

Szóljon hozzá!

A netikettnek megfelelő hozzászólásokat tegyél közzé.
A hozzászólás a szerkesztők jóváhagyása után látható a weboldalon.
A szerkesztők minden felelőséget továbbhárítanak a hozzászólóra.


Biztonsági kód
Frissítés